Home Блог Рожеве дерево

Аромотерапія

Вхід для редакторів

Останні коментарі

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Рожеве дерево

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Ефірне масло володіє солодкуватим квітковим запахом, схожим на запах рожевого масла з пелюсток троянди.

Рожеве дерево, з якого отримують ефірну олію, виростає в Бразилії.

Ефірне масло отримують з деревини шляхом перегонки з водяною парою.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію рожевого дерева використовується як ароматичний компонент при виробництві в основному чоловічої парфумерії з терпким ароматом і косметичних засобів. Використовується в ароматерапії в складі ароматних сумішей.

Масло рожевого дерева, повсюдно відоме під французькою назвою Bois de Rose, отримують з різних видів дерев сорту Aniba rosaeodora, зростаючого в Гвіані, Бразилії, Перу . Дистиляція з водяною парою подрібненої деревини Bois de Rose дає близько 1% олії, головним компонентом якого є ліналол. Масло рожевого дерева містить також евкаліптол.

Властивості і застосування. Застосовується в парфумерії, оскільки має прекрасний освіжаючий запах. Володіє відмінними заспокійливими і тонізуючими властивостями. Дає хороший ефект при сильному, болісному кашлі астматичного характеру. Заспокоює всякого роду головні болі, усуває депресії і апатію. Застосовується насамперед при частих мігрені.

Увага! Не застосовувати дітям молодше 6 років.

Застосування в ароматерапевтичних сумішах. При масажі: депресія, апатія, відсутність психічного рівноваги, головні болі.

Для ванн: депресія, апатія, відсутність психічного рівноваги, головні болі.

При інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресія, апатія, відсутність психічного рівноваги, головні болі, хронічний кашель.

Справжнє рожеве масло (по-англійськи - Otto of rose, по-французьки - Essence de rose) виробляється з пелюсток троянди Казанликській - Rosa damascena Mill. Є ще кілька сортів троянди, з яких виробляється рожеве масло. Наприклад, французька травнева троянда визнана деякими фахівцями ідентичною Казанликській троянді, але кращий за якістю масло отримують все ж у Болгарії, у знаменитій Долині троянд. Той же сорт троянди вирощується в басейні Середземного моря (Туреччина, Єгипет, Марокко), а також у Криму, Молдавії, Грузії та Індії. Проте кліматичні і грунтові умови призводять до того, що жодне з цих масел не цінується так високо, як болгарське. Середній вихід масла, одержуваного класичним методом дистиляції з водяною парою, становить 0,025%, це означає -1 кг з 4 тонн пелюсток троянди.

Для парфумерних цілей можна отримувати також методом екстракції розчинниками так звані "конкрет троянди" - при екстракції пелюсток троянди петролейним ефіром і "абсолют троянди" - при обробці конкрета спиртом. Для ароматерапії ні "конкретів", ні "абсолют" не застосовують.

Висока ціна рожевого масла призводить до частих підробкам за допомогою синтетичних продуктів. Так, рожеве масло, що продається в невеликих ампулах, частіше за все є композицією синтетичних запашних речовин і інших більш дешевих ефірних масел, наприклад геранієвої, або розріджувачів. Звичайно, всі ці підробки не можна використовувати як ароматерапевтические масла.

Роза як символ краси і одночасно джерело безцінних лікарських препаратів була відома давно і в ароматерапії займає почесне місце. Опис лікарських препаратів на основі троянд можна знайти в книгах китайської, індійської, шумерської, єгипетської, грецької і римської медицини, особливо з часів середньовіччя, коли Авіценна здійснив першу дистиляцію з водяною парою.

Властивості і застосування. Надзвичайно цінні й різноманітні терапевтичні властивості рожевого масла приводять до того, що, незважаючи на високу ціну, в деяких сумішах воно незамінне. Є чудовим заспокійливим засобом при різних психічних розладах. Як антисептик знаходить застосування в терапії не піддаються антибіотиків бактеріальних, вірусних та грибкових інфекцій, що особливо стосуються шкіри. Є одним з небагатьох препаратів, що дають відомі ефекти при променевих опіках і змертвіння шкіри. Рожеве масло знижує кров'яний тиск і регулює роботу серця при аритмії. Дає хороший ефект при лікуванні астми, виразкових хвороб шлунково-кишкового тракту, порушеннях менструацій, головних болях, нудоті і т.д.

Надає інтенсивна дія і вимагає обережного застосування.

Увага! Масло сильної дії. Не застосовувати в перші місяці вагітності без консультації з ароматерапевтом.

Застосування в ароматерапевтичних сумішах. При масажі: депресія, безсоння, нічні кошмари, стрес, нервові напруги, стани страху, головні болі різного походження, гіпертонія, аритмія, порушення циркуляції крові, нерегулярна менструація, білі, безплідність, виразки шлунка на нервовому грунті, запори, нудота, пронос, внутрішні та зовнішні інфекції, старіння і тріщини шкіри.

Для ванн: депресія, безсоння, нічні кошмари, стрес, нервові напруги, стани страху, головні болі різного походження, гіпертонія, аритмія, порушення циркуляції крові, нерегулярна менструація, білі, безплідність, виразки шлунка на нервовому грунті, запори, нудота, пронос, внутрішні та зовнішні інфекції, старіння шкіри, сухість шкіри, подразнення, рани.

Для компресів: те саме.

При інгаляції (ароматерапевтичний камін): те саме.

{socbuttons}
Читати 2846 разів
Детальніше в цій категорії: « Роза Лимон »

Залишити коментар

Переконайтеся, що Ви вводите (*) необхідну інформацію, що вказано.
Код Основний HTML дозволяється.


Останні статті

Стата

фитотерапия травы, лечение фитотерапией, лечение травами, гомеопатия, лечебные травы, лекарственные растения, геморой, гайморит, стоматит. лікуальні рослини, лікування фітотерапія, лікувальні трави, гомеопатія, лікування травами, фронтіт, стоматит, лечение прополисом, прополіс.