ЕФІРНІ МАСЛА
Home Блог

Аромотерапія

Вхід для редакторів

Останні коментарі

ЕФІРНІ МАСЛА

ЕФІРНІ МАСЛА

ЕФІРНІ МАСЛА (62)

У природі існує безліч рослин, що містять ефірні олії і надають тим самим позитивний вплив на стан і здоров'я людини. Нижче ми наводимо перелік ефірних масел, що згадуються в цій книзі, включаючи сферу їх застосування і впливу на організм людини.

Понеділок, 18 липня 2011 10:35

Ромашка

Автор

Відноситься до сімейства складноцвітих. Збирати потрібно тільки ромашку справжню. З квіток ромашки виробляють знаменитий блакитний азулен, який додають в дорогі креми. Ефірне масло ромашки має злегка трав'янистим, солодкуватим запахом. Найбільш якісною вважається ромашка, що виростає на Балканському півострові.

Вирощується в країнах Центральної Європи і в Індії.

Ефірне масло отримують з квіток шляхом екстракції або перегонки з водяною парою.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію ромашки використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів. Крім того, він використовується при простудних захворюваннях і як засіб, що сприяє загоєнню ран. Входить також до складу екстрактів для ванн, масажних і гігієнічних кремів.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Лаванда

Автор

Відноситься до сімейства губоцвітих. Лаванда нероздільно пов'язана з історією розвитку парфумерії, тому що вже перші відомі французькі парфумери використовували її для складання своїх композицій.

Вирощується в Італії, Франції, Болгарії, Англії. Кращим якістю володіє гірська лаванда.

Ефірне масло і водну витяжку отримують з усієї рослини.

Лаванда надає ранозагоювальну дію і застосовується при пошкодженнях шкірного покриву і укусах комах. Крім того, ефірна олія лаванди має дезінфекційними властивостями і тому може додаватися у воду при вологого прибирання приміщення. В ароматерапії олія лаванди використовують як розслаблюючий і заспокійливий засіб.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Гвоздика

Автор

Широко відома пряність. Ефірне масло гвоздики володіє типовим важким гвоздиковим ароматом.

Культивується в основному на Коморських островах, Мадагаскарі, в Індонезії, Танзанії.

Ефірне масло отримують з нерозкритих висушених бутонів гвоздичного дерева.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію гвоздики використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів з пряним ароматом. Французьке гвоздична мило відомо далеко за межами країни. Ефірне масло гвоздики надає також відлякує дію на комарів.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Гальбанум (ферула гальбаноносная)

Автор

Відноситься до сімейства зонтичних і володіє пряним цілющим ароматом.

Вирощується в Ірані, Сирії, Туреччини.

Ефірне масло отримують з коренів і деревини рослини шляхом перегонки з водяною парою.

Ефірне масло гальбанума надає заспокійливу і розслабляючу дію. У парфумерній та косметичній промисловості ефірну олію гальбанума використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів. Аромат ефірного масла сприяє зняттю напруги, тому воно може бути використано в арома-лампах в офісах і лікарнях.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Ветівер

Автор

Трав'яниста рослина з важким запахом землі.

Культивується в основному на Гаїті, на острові Реюньйон і в Анголі.

Ефірне масло отримують з коріння рослини шляхом перегонки з водяною парою.

Масло ветівера володіє зміцнюючою і заспокійливу дію. Використовується в парфюмерній і косметичній промисловості. В ароматерапії - у складі сумішей для арома-лампи.

Ветіверовое масло отримують з коріння індійської ветиверії (Vetiveria zizanoides Stapf), росте в тропічних і субтропічних країнах. Дистиляція з водяною парою висушених, а потім роздрібнених і намочених у воді коріння дає близько 2% масла. Краще масло виробляють з коренів рослин, вирощених на островах Реюньон і Ява.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Вербена

Автор

Ефірне масло володіє квітково-рожевим, фруктовим ароматом.

Культивується головним чином у країнах Середземномор'я та Китаї.

Ефірне масло отримують з листя шляхом перегонки з водяною парою.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію вербени використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів з легким еротичним відтінком і є основним компонентом парфумерних композицій типу "Кельнської води". Широко застосовується також в ароматерапії.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Ваніль

Автор

Відноситься до сімейства орхідних і володіє солодкуватим, запашним запахом.

Культивується в основному на Мадагаскарі і в Індонезії.

Ефірне масло отримують з стручків рослини шляхом екстракції.

У косметичній промисловості ефірну олію ванілі використовується як ароматичний компонент при виробництві шампунів для ванн і кремів. В ароматерапії застосовується в арома-лампах і маслах.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Валеріана

Автор

Відома також під назвою "котячий корінь". Одне з найпопулярніших засобів народної медицини. Ефірне масло валеріани має мускусним ароматом.

Культивується в країнах Європи.

Ефірне масло отримують з коріння рослини шляхом перегонки з водяною парою.

Валеріана має заспокійливу дію і тому широко використовується для лікувальних ванн. Застосовується також при безсонні та порушеннях серцевої діяльності.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Бігарадія (гіркий апельсин)

Автор

З бігарадіі отримують дуже цінне ефірна олія з теплим солодкуватим ароматом.

Основними центрами з вирощування бігарадіі є Італія та Туніс.

Ефірне масло отримують з квіток бігарадіі (помаранча) шляхом перегонки з водяною парою.

Використовується в основному в косметичній промисловості як ароматичний компонент при виробництві гігієнічних кремів, лосьйонів і добавок для ванн, так як воно надає благотворну дію на шкіру. В ароматерапії широко використовується в комбінації з іншими ефірними маслами.

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Бергамот

Автор

Бергамотне дерево для отримання ефірного масла вирощується в Італії, Іспанії, країнах Західної Африки. Ефірне масло бергамота має свіжий фруктово-цитрусовим ароматом і добувається з неїстівних плодів бергамотне дерева.

Ефірне масло отримують з плодів рослини шляхом холодного пресування.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію бергамоту використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів, в першу чергу одеколонів і лавандової води. Широко застосовується також в ароматерапії для додання ароматичних композицій запаху свіжості.

« ПочатокПопередня12345НаступнаКінець »
Сторінка 1 з 5

Останні статті

Стата

фитотерапия травы, лечение фитотерапией, лечение травами, гомеопатия, лечебные травы, лекарственные растения, геморой, гайморит, стоматит. лікуальні рослини, лікування фітотерапія, лікувальні трави, гомеопатія, лікування травами, фронтіт, стоматит, лечение прополисом, прополіс.