Home Блог Герань (пеларгонія)

Аромотерапія

Вхід для редакторів

Останні коментарі

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Герань (пеларгонія)

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відноситься до сімейства геранієвих і володіє квітково-рожевим запахом.

Вирощується для отримання ефірного масла в Алжирі, Марокко, Росії та на острові Реюньон (основне

виробництво).

Ефірне масло отримують з листя і пагонів рослини шляхом перегонки з водяною парою.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію герані використовується як ароматичний компонент у парфумерних виробах і косметичних засобах з ароматом рожевого масла, так як воно має такий же ароматом, але значно дешевше у виробництві. В ароматерапії олія герані застосовують для очищення повітря в приміщеннях від небажаних запахів.

Геранієве масло отримують перегонкою з паром з рослин роду Pelargonium, найкраще з застосовуваних в ароматерапії видів Pelargonium graveolens Ait. Рослина культивують у багатьох країнах субтропічної і тропічної області, а також в помірному кліматі.

Найбільші кількості виробляють на острові Реюньон, в Алжирі та Єгипті. Вихід масла при дистиляції з водяною парою становить близько 0,15%. Головні компоненти масла - це гераніол і цитронелол.

Властивості і застосування. Противобактериальное та противірусні властивості геранієвої масла відомі всюди, і факти профілактичної дії герані, вирощуваної в квіткових горщиках, знаходять практичне підтвердження під час епідемій грипу. Менш відомі, хоча спостерігаються на практиці, заспокійливі й тонізуючі властивості цієї олії. Масло регулює кровообіг, обмін рідин, звідси застосування при терапії cellulitis, порушенні циркуляції крові і менструацій. Пом'якшує наслідки цукрового діабету, є слабким сечогінним засобом. Зменшує нервова напруга, депресію, невралгію, стану страху та пов'язані з ним деякі форми імпотенції, а також проблеми менопаузи (припливи крові, раптовий рум'янець, депресії), врівноважує зміну емоцій. Антисептичні властивості використовуються при терапії застуди, грипу, кашлю, нежиті, а також при інфекційних захворюваннях шкіри, вуграх, екземі, висипу, лупи і тріщинах шкіри. Використовується для боротьби з вошами.

Увага! Стимулює естроген, не застосовувати одночасно з протизаплідними таблетками. Протипоказаний дітям молодше 6 років.

Застосування в ароматерапевтичних сумішах. Для масажу: cellulitis, ожиріння, депресія, нервові напруги, стани страху, невралгічні захворювання, сексуальні розлади, менопауза, зміна емоцій і менструальні болі, цукровий діабет, порушення циркуляції крові, грип, застуда, нежить.

Для ванн: депресія, нервові напруги, стани страху, сексуальні розлади, менопауза, емоції, порушення циркуляції крові, цукровий діабет, гастрических розлади, застуда, грип, нежить, cellulitis, інфекції шкіри, суха екзема, підвищена жирність, лупа, нариви, рани, вошивість.

Для компресів: інфекції шкіри, суха екзема, підвищена жирність, лупа, нариви, рани, вошивість.

При інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресія, нервові напруги, стани страху, сексуальні розлади, менопауза, зміна емоційних станів, застуда, грип, нежить.

{socbuttons}
Читати 1543 разів
Детальніше в цій категорії: « Шавлія Грейпфрут »

Залишити коментар

Переконайтеся, що Ви вводите (*) необхідну інформацію, що вказано.
Код Основний HTML дозволяється.


Останні статті

Стата

фитотерапия травы, лечение фитотерапией, лечение травами, гомеопатия, лечебные травы, лекарственные растения, геморой, гайморит, стоматит. лікуальні рослини, лікування фітотерапія, лікувальні трави, гомеопатія, лікування травами, фронтіт, стоматит, лечение прополисом, прополіс.