Home Блог Бергамот

Аромотерапія

Вхід для редакторів

Останні коментарі

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Бергамот

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Бергамотне дерево для отримання ефірного масла вирощується в Італії, Іспанії, країнах Західної Африки. Ефірне масло бергамота має свіжий фруктово-цитрусовим ароматом і добувається з неїстівних плодів бергамотне дерева.

Ефірне масло отримують з плодів рослини шляхом холодного пресування.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію бергамоту використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів, в першу чергу одеколонів і лавандової води. Широко застосовується також в ароматерапії для додання ароматичних композицій запаху свіжості.

Бергамотне масло отримують шляхом пресування із плодів бергамотне дерева {Citrus bergamia Risso). Ці плоди - найніжніші з усіх цитрусових. Їх вирощують найуспішніше в Італії та Африці. Краще за якістю масло - з зрілих, але ще не опалого плодів дерев. Така олія має приємний освіжаючий запах і гіркуватий смак. Вихід олії складає близько 0,5%. У торгівлі воно позначається як масло, одержуване холодним пресуванням. З недостиглих або опалого плодів, а також при дистиляції з водяною парою залишків плодів від пресування отримують масла більш низької якості.

Властивості і застосування. Завдяки незвичайному запаху масло відомо, насамперед, в парфумерії. Як і всі цитрусові масла, є прекрасним антисептиком і знаходить широке застосування при терапії всіх інфекцій, грипу, застуди, нежиті, кашлю, запалення горла і мигдаликів. Використовується також при перев'язці ран, порізів і в деяких випадках запалення шкіри. Дає хороший ефект в протівоугревие сумішах, засобах, що зменшують себорею шкіри голови, лущення. Володіє дезодонірующім властивістю - дезодорант для порожнини рота. Використовується при запалених станах сечового міхура та сечовивідних каналів, а також внутрішніх статевих органів. Надає заспокійливу дію при нервових напругах, стресах, депресії і меланхолії.

Увага! Суміші, що містять бергамотное масло, не застосовувати на шкірі (масаж, ванни, компреси) безпосередньо перед появою на сонце. Не слід використовувати дітям молодше 12 років.

Застосування в ароматерапевтичних сумішах. При масажі: нервова напруга, стреси, депресія, апатія.

Для ванн: запалені стану шкіри, лишаї, висип, прищі, надлишкове саловиділення, себорея, поганий запах, запалення піхви і внутрішніх статевих органів, нервова напруга, стреси, депресія, апатія.

Для компресів: вугри, запалені стану шкіри, лишаї, висип, прищі, рани і порізи, запалення внутрішніх статевих органів, себорея.

При інгаляції (ароматерапевтичний камін): запалення горла, поганий запах з рота, бронхіт (у суміші з лимонним маслом), нервові напруги, стреси, депресія, апатія.

{socbuttons}
Читати 1734 разів
Детальніше в цій категорії: « Базилік Бігарадія (гіркий апельсин) »

Залишити коментар

Переконайтеся, що Ви вводите (*) необхідну інформацію, що вказано.
Код Основний HTML дозволяється.


Останні статті

Стата

фитотерапия травы, лечение фитотерапией, лечение травами, гомеопатия, лечебные травы, лекарственные растения, геморой, гайморит, стоматит. лікуальні рослини, лікування фітотерапія, лікувальні трави, гомеопатія, лікування травами, фронтіт, стоматит, лечение прополисом, прополіс.