Home Блог Апельсин

Аромотерапія

Вхід для редакторів

Останні коментарі

Вівторок, 19 липня 2011 10:35

Апельсин

Автор 
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Ефірне масло відносно дешеве, так як його отримують в достатніх кількостях при виробництві апельсинового соку.

Основні виробники апельсинів - країни Середземномор'я, США, Марокко.

Ефірне масло отримують з шкірки плодів шляхом пресування.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію апельсина використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів (парфуми, одеколони, дезодоранти, лосьйони, креми). Широко застосовується і в ароматерапії.

Апельсинові, квітки: ефірне масло з квіток апельсинового дерева використовується в косметиці часто в поєднанні з апельсиновою водою.

Апельсинові дерева для отримання ефірного масла з квіток вирощуються головним чином у Франції та Іспанії.

Ефірне масло отримують з квіток шляхом екстракції або перегонки з водяною парою.

У парфумерної та косметичної промисловості ефірну олію з квіток апельсинового дерева використовується як ароматичний компонент при виробництві парфумерних виробів і косметичних засобів.

Апельсинове масло отримують з плодів солодкого апельсина (Citrus aurantium var. L., Citrus sinensis L. Osb.), Вирощуваного в Південній Італії (Сицилія і Калабрія), а також в США, Бразилії, Іспанії, Ізраїлі. Виходить методом холодного пресування корок або відходів виробництва апельсинового соку. Вихід сицилійського масла складає по відношенню до плодів 0,3%. Масло досить дешево і, як правило, не піддається фальсифікації. На ринку, правда, з'являється іноді масло гіршої якості, отримане дистиляцією з водяною парою відходів корок і плодів апельсина.

Властивості і застосування. Це одне з найпопулярніших масел, що застосовуються повсюдно в харчових цілях, наприклад, в напоях, солодощах, тістечок. Поряд з типовим для цитрусових олій антисептичною дією володіє сильними заспокійливими властивостями. Дає прекрасний ефект при всякого роду депресіях, станах страху, нервових напругах, спазмах, судомах м'язів, конвульсіях. Завдяки приємному запаху використовується в дитячих сумішах.

Увага! Суміші, що містять апельсинове масло, не слід застосовувати для шкірних процедур (масаж, ванна, компреси) безпосередньо перед появою на сонце. Апельсинове масло швидко псується (окислюється). Зберігати в холодильнику щільно закритим.

Застосування в ароматерапевтичних сумішах. При масажі: депресії, стан страху, нервова напруга, спазми, судоми, подразнення, безсоння.

Для ванн: депресії, стан страху, нервова напруга, спазми, судоми, подразнення, безсоння.

При інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресії, стан страху, нервова напруга, спазми, судоми, подразнення, безсоння.


Если вы интересуетесь медицинской транспортировкой больных, тогда естественно вы должны знать виды транспортировки больного. На сайте http://www.aybolit.org/ сможете узнать всю необходимую вам информацию. Портал может стать полезен вам в таких важных вопросах.

{socbuttons}
Читати 1504 разів Останнє редагування Неділя, 20 липня 2014 22:52
Детальніше в цій категорії: « Аніс Одержання ефірних олій »

Залишити коментар

Переконайтеся, що Ви вводите (*) необхідну інформацію, що вказано.
Код Основний HTML дозволяється.


Останні статті

Стата

фитотерапия травы, лечение фитотерапией, лечение травами, гомеопатия, лечебные травы, лекарственные растения, геморой, гайморит, стоматит. лікуальні рослини, лікування фітотерапія, лікувальні трави, гомеопатія, лікування травами, фронтіт, стоматит, лечение прополисом, прополіс.